North Carolina Staten yliopisto tekee opettamisesta ja oppimisesta yhteistoiminnallisempaa ja luovempaa

Haaste

North Carolina Staten yliopistossa käytettiin aikaisemmin vanhoja sähköpostijärjestelmiä, Cyrus IMAPia ja GroupWisea, jotka eivät vastanneet opiskelijoiden ja henkilökunnan tarpeita. Opiskelijoiden sähköpostin käyttöä rajoitti tallennustilan vähäisyys, ja opettajien oli vaikea sovittaa aikataulujaan yhteen muiden kanssa erilaisten kalenteriohjelmien takia. "Eri kalenteriohjelmaa käyttävien henkilöiden kanssa oli hankalaa sopia tapaamista, koska se edellytti soittamista tai sähköpostien lähettämistä edestakaisin", kertoo Stan North Martin, North Carolina Staten IT-osaston palvelu-, viestintä- ja konsultointitoiminnan johtaja.

Myös yhteistyön tekeminen oli hankalaa sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Esimerkiksi muistiinpanojen tekeminen henkilökunnan kokousten aikana ja niiden jakaminen oli hankalaa. "Koskaan ei tiennyt, oliko käytössä oleva Microsoft Wordin versio uusin vai ei. Sen käyttö oli kankeaa", Martin sanoo.

"Suurin muutos kampuksella on se, että kaikki käyttävät samaa järjestelmää, sähköpostia ja kalenteria."

Stan North Martin, Pohjois-Carolinan osavaltionyliopiston IT-osaston viestintä- ja konsultointitoiminnan johtaja, Palvelutoiminnan johtaja

Ratkaisu

Sähköpostitilan ja kalenterin ongelmien sekä rajallisten yhteistyövälineiden vuoksi tietohallintojohtaja pyysi tiimiä tutkimaan opiskelijoille sopivia ylläpidettyjä vaihtoehtoja, kuten G Suite, Microsoft Live ja Zimbra. Tiimi selvitti vaihtoehtojen kustannukset ja edut sekä rajasi vaihtoehtoja jakamalla opiskelijat eri kohderyhmiin. Opiskelijat testasivat erilaisia työkaluja ja näyttivät henkilökunnalle, miten he käyttävät niitä ja millaisia hyviä ja huonoja puolia työkaluissa oli. Tämän jälkeen yliopisto päätti siirtyä käyttämään Googlen työkaluja. Päätökseen vaikutti merkittävästi mahdollisuus integroida Googlen työkalut erilaisiin ohjelmistoihin ja laitteistoihin. "Microsoftin ratkaisu toimi oikeastaan vain Internet Explorerin kanssa", kertoo Sarah Noell, Google-palvelutiimin päällikkö ja IT-osaston apulaisjohtaja. "Kampuksella käytetään yhä enemmän Mac-tietokoneita.

Lisäksi monet opiskelijoista käyttivät jo ennestään Googlen työkaluja, joten valinta oli heistä itsestäänselvyys." Tietohallintojohtaja pyysi toista kampuksen tutkimusryhmää arvioimaan G Suiten työkalut opettajien ja henkilökunnan kannalta. Heistä oli tärkeintä löytää ratkaisu, joka edellyttäisi vain vähäisiä menettelytapojen muutoksia. Paikallisesta ratkaisusta pilvipohjaiseen siirtyminen edellytti joitain muutoksia, jotka olivat kuitenkin kuviteltua vähäisempiä. Suurin osa opettajista otti Googlen työkalut mieluusti vastaan, koska he olivat nähneet, miten tehokkaasti opiskelijat käyttivät niitä. Noellin mukaan osa henkilökunnan jäsenistä oli aluksi vastahakoisia, mutta vastalauseet ovat enimmäkseen loppuneet sen jälkeen, kun he alkoivat käyttää G Suitea aktiivisesti. Tällä hetkellä Noellin tiimi vastaa 180 000 Google-tilin hallinnoinnista, joista 75 000 on aktiivisia. Yliopistosta valmistuneiden opiskelijoiden tilejä voidaan säilyttää rajoittamattoman ajan, joten monilla heistä on ei-aktiivisia tilejä.

Organisaatioprofiili

Raleigh’ssa sijaitseva North Carolina Staten yliopisto aloitti toimintansa vuonna 1887. Julkisrahoitteisen yliopiston tavoitteena on antaa kaikille mahdollisuus koulutukseen yhteiskuntaluokasta riippumatta. Aluksi yliopistossa opetettiin maanviljelys- ja kädentaitoja. Nykyisin yliopisto on johtava tutkimusyliopisto muun muassa luonnontieteiden, teknologian, tekniikan, matematiikan, suunnittelun, eläinlääketieteen ja tekstiilitieteen aloilla. Opiskelijat ja opettajat tekevät paljon työtä yliopiston ulkopuolella ja pyrkivät ratkaisemaan käytännön ongelmia teollisuuden ja julkishallinnon toimijoiden sekä järjestöjen kanssa. Yliopiston tutkimuksen avulla kehitetään älykästä sähköverkkoa, autetaan maanviljelijöitä selviytymään ilmastonmuutoksesta ja hillitään ydinaseiden leviämistä. Yliopisto on osavaltion suurin, ja sillä on yli 35 000 opiskelijaa, joista noin 24 500 on perustutkinto-opiskelijoita ja 9 500 jatko-opiskelijoita. Opettajia ja henkilökunnan jäseniä on noin 8 500.

Käytetyt tuotteet

Kiitos tilauksesta!

Kerro meille enemmän kiinnostuksen kohteistasi.