Tietosuoja ja turvallisuus

Google haluaa järjestää maailman tiedot ja tuoda ne kaikkien saataville. Sen varmistaminen, että opettajilla ja opiskelijoilla on käytössään tekniikkaa oppimista ja yhteistyötä varten, sopii luontevasti tähän pyrkimykseen.

Siksi tarjoamme opettajille tehokkaita ratkaisuja, jotka ovat edullisia ja helppokäyttöisiä. Tiedämme, että luottamus ansaitaan varmistamalla opettajien ja opiskelijoiden tietosuoja ja tarjoamalla parhaat mahdolliset suojausmenetelmät. Tällä verkkosivulla kuvataan sitoutumisemme tietosuojaan ja tietoturvaan selkokielellä.

Mitä G Suite for Education ‑ydinpalvelut ovat?

G Suite for Education ydinpalvelut ovat keskeisiä Googlen kouluille tarjoamia palveluja. Ydinpalvelut ovat Gmail (mukaan lukien Inbox by Gmail), Kalenteri, Classroom, Yhteystiedot, Drive, Docs, Forms, Ryhmät, Sheets, Sites, Slides, Talk/Hangouts ja Holvi. Nämä palvelut tarjotaan G Suite for Education ‑sopimuksen puitteissa.

Schools can use G Suite core services in compliance with COPPA and FERPA. G Suite core services contain no advertising and do not use information in those services for advertising purposes.

Yli 50 miljoonaa opiskelijaa, opettajaa ja järjestelmänvalvojaa lähes jokaisessa maailman maassa luottaa G Suite-palveluihin oppimisen ja yhteistyön tukena. Olemme sitoutuneet ylläpitämään kaikkien käyttäjiemme, myös opiskelijoiden, tietosuojaa ja tietoturvaa.

Please note that there are additional services outside of the G Suite core services that G Suite users can access. These services are not governed by the Student Privacy Pledge or the G Suite agreement, so we may use information in these services in ways we would not for G Suite core services. For example, additional services may serve ads, and Google may use information in these additional services to improve them. For G Suite users in primary/secondary (K-12) schools, Google does not use any user personal information (or any information associated with a Google Account) to target ads. Please review the G Suite Privacy Notice, Google Terms of Service and Google Privacy Policy. Learn more about the differences between core services and additional services below.

Learn more about G Suite core and additional services Read our G Suite agreement (Google's contract with schools covering G Suite core services)

School

Omistaako Google koulujen tai opiskelijoiden tiedot?

Ei. Google ei saa minkään asiakastietojen omistajuutta G Suite ‑ydinpalveluissa. Tämä todetaan sopimuksissa (kohdassa Immateriaalioikeudet).

Tarjoamme tehokkaat ja helppokäyttöiset hallintatyökalut ja -paneelit, joiden avulla järjestelmänvalvojat voivat seurata organisaationsa palveluita, käyttöä ja tietoja. Säilytämme henkilötiedot vain niin kauan kuin haluat meidän säilyttävän ne. Jos laitos, koulu tai yliopisto päättää lopettaa Googlen käytön, heidän on helppo ottaa tietonsa järjestelmästä.

Learn how to take data out of Google Read the contract (section on "intellectual property")
Information Sharing

Does Google sell school or student data to third parties?

Ei. Emme myy G Suite ‑tietoja kolmansille osapuolille. Emme myöskään jaa järjestelmissämme olevia henkilökohtaisia tietoja kolmansille osapuolille muutoin kuin G Suite ‑sopimuksessa ja tietosuojakäytännössä mainituissa poikkeustilanteissa (jos esimerkiksi pyydät jakamaan tiedot tai laki velvoittaa siihen).

Lisätietoja tietojen jakamisesta
No Ads

Onko G Suite mainoksia?

Ei. G Suite ‑ydinpalveluissa ei ole mainoksia. G Suite ‑ydinpalveluihin kuulumattomissa Googlen lisäpalveluissa voidaan näyttää mainoksia. Tämä todetaan G Suite tietosuojailmoituksessa. Google ei käytä ala- ja yläkouluikäisten G Suite ‑käyttäjien henkilökohtaisia tietoja (tai mitään muita Google-tiliin liittyviä tietoja) mainosten kohdistamiseen.

Read our G Suite agreement (Google's contract with schools covering G Suite core services) Lue G Suite ‑tietosuojailmoitus More about Privacy

Miten Google suojaa tiedot?

Olemme täysin sitoutuneita ylläpitämään tietojesi tietoturvaa ja tietosuojaa sekä suojaamaan sinua ja kouluasi sitä uhkaavilta tekijöiltä. Järjestelmämme on yksi alan turvallisimmista ja torjumme tehokkaasti luvattomat yritykset päästä käsiksi asiakkaidemme tietoihin.

Google käyttää datakeskuksissaan muokattuja laitteita, joissa on vahvistetut käyttöjärjestelmät ja tiedostojärjestelmät. Kaikkien näiden järjestelmien turvallisuus ja suorituskyky on optimoitu. Koska Google hallinnoi kaikkia laitteita itse, se pystyy reagoimaan ilmeneviin uhkiin tai heikkouksiin nopeasti.

Google salaa Gmailin (myös liitteet) ja Drivessa olevat tiedot niiden ollessa liikkeellä. Tämä varmistaa sen, että viestisi ovat turvassa sekä silloin, kun ne liikkuvat laitteidesi ja Googlen palvelimien välillä, että silloin, kun ne liikkuvat Googlen datakeskusten välillä.

Lisätietoja tietoturvasta
Reliable tools

Miten Google varmistaa työkalujensa luotettavuuden?

Luotettavasti toimiva infrastruktuurimme käsittelee yli 100 miljardia hakua joka kuukausi ja skaalaa palvelut, kuten Gmailin, sadoille miljoonille käyttäjille 99,978 %:n saatavuudella ja ilman suunniteltuja käyttökatkoksia. Meillä on yli 450 kokopäiväistä maailmanluokan tietoturva-asiantuntijaa tekemässä töitä tietojesi suojaamiseksi.

Lisätietoja luotettavuudesta
Security practices

Mitkä kolmannet osapuolet ovat tarkistaneet Googlen turvallisuuskäytännöt?

Pyydämme riippumattomia tarkastajia arvioimaan tietosuojakäytäntömme. Riippumaton tarkastaja Ernst & Young on vahvistanut, että G Suite koskevat käytäntömme ja sopimuksemme ovat ISO/IEC 27018:2014 ‑standardin mukaisia. G Suite ja palvelinkeskuksemme ovat myös SSAE 16 / ISAE 3402 Type II SOC 2 ‑tarkastettuja ja niillä on ISO 27001 ‑sertifikaatti.

More about Compliance See our security audit certifications Details of SOC3
Keep Data Secure

Mistä tiedän, että muut samoja palvelimia käyttävät asiakkaat eivät voi käsitellä tietojani?

Tiedot on suojattu loogisesti kuin ne olisivat omalla palvelimellaan. Valtuuttamattomat osapuolet eivät voi käsitellä niitä. Muut käyttäjät eivät siis pääse käsiksi sinun tietoihisi, etkä sinä pääse käsiksi muiden tietoihin. Arkkitehtuuri suojaa kaikkia käyttäjätilejä ja varmistaa, että käyttäjät eivät näe muiden tietoja. Tämä muistuttaa tapaa, jolla asiakastiedot on ryhmitelty muissa jaetuissa infrastruktuureissa, esimerkiksi verkkopankkisovelluksissa.


Keeping our words

Mistä tiedät, että pidämme lupauksemme?

Määritämme sopimusvelvoitteet G Suite ‑sopimuksessa ja sitoudumme noudattamaan tietosuoja- ja tietoturvastandardeja täällä. Olemme sitoutuneet mahdollisimman suureen avoimuuteen käyttäjiä kohtaan, olivatpa kyseessä järjestelmän suorituskykyä seuraavat reaaliaikaiset hallintapaneelit, prosessiemme jatkuvat tarkastukset tai palvelinkeskustemme sijainnit. Kyseessä ovat sinun tietosi, ja haluamme, että tiedät, mitä tiedoillesi tapahtuu, jotta voit tehdä harkittuja ratkaisuja.

Lisätietoja avoimuudesta
Student Privacy Pledge

Onko Google allekirjoittanut Student Privacy Pledge ‑sitoumuksen?

Kyllä. Jotta voimme vahvistaa kouluille antamamme lupaukset, olemme allekirjoittaneet Student Privacy Pledge ‑sitoumuksen. Future of Privacy Forumin (FPF) ja The Software & Information Industry Associationin (SIIA) laatima sitoumus kuvastaa omaa sitoutumistamme opiskelijoiden henkilötietojen suojaamiseen koulujen käyttöön suunnitelluissa palveluissamme.

Read the Student Privacy Pledge Student privacy pledge signatory
Security practices

Salaako Google tietoni?

Kyllä. Tiedot salataan useilla tasoilla. Google pakottaa HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) ‑yhteyden kaikkiin tiedonsiirtoihin käyttäjien ja G Suite ‑palvelujen välillä. Lisäksi kaikissa palveluissa käytetään PFS (Perfect Forward Secrecy) ‑salausta. Google salaa muiden sähköpostipalvelimien kanssa käytävän viestiliikenteen 256-bittisellä TLS (Transport Layer Security) ‑suojauksella ja käyttää 2048 RSA ‑salausavaimia vahvistuksessa ja avainten vaihtovaiheessa. Tämä suojaa viestintää, kun käyttäjät lähettävät ja vastaanottavat sähköposteja niin, että myös toisena osapuolena on TLS-suojauksen käyttäjiä.


How do Google services collect and use information with G Suite for Education accounts?

The G Suite for Education Privacy Notice can help schools, students, and parents understand what information Google services collect when used with G Suite for Education accounts, and what they do with that information.

Lue G Suite ‑tietosuojailmoitus

Millä tavoin käyttäjätietoja käydään läpi tai indeksoidaan G Suite for Education ‑tileillä?

G Suite services don't collect or use information in those services for advertising purposes or to create ads profiles.

Gmail kuluttajille ja G Suite käyttävät samaa infrastruktuuria, minkä ansiosta voimme tarjota tehokkuutta, luotettavuutta ja turvallisuutta kaikille käyttäjillemme. G Suite on kuitenkin erillinen ohjelma, joka tarjoaa lisää turvallisuus-, hallinnointi- ja arkistointiominaisuuksia koulutukseen, yrityksille ja hallintoon.

Kuten monet muutkin sähköpostipalvelut, teemme tarkistuksia Gmailissa pitääksemme asiakkaamme turvassa ja parantaaksemme heidän tuotekokemustaan. G Suite Gmailissa tämä tarkoittaa virusten ja roskapostien torjuntaa, oikeinkirjoituksen tarkistusta, osuvia hakutuloksia ja ominaisuuksia, kuten Tärkeät postit ja kalenteritapahtumien automaattinen tunnistus. Tuoteominaisuuksien tarjoamista varten kaikki saapuvat sähköpostit tarkistetaan täysin automaattisesti. EMME tarkista G Suite ‑sähköposteja markkinointitarkoituksia varten.

Lue G Suite ‑tietosuojailmoitus

Voiko G Suite for Education käyttää Family Educational Rights and Privacy Act ‑lain (FERPA) mukaisesti?

Kyllä. G Suite ‑ydinpalvelut noudattavat Family Educational Rights and Privacy Act ‑lakia (FERPA) ja sitoutumisemme lain noudattamiseen sisältyy sopimuksiimme.

Lisätietoja FERPA-laista

Jos Yhdysvaltain ja Euroopan unionin väliseen Safe Harbor ‑sopimukseen tulee muutoksia, mitä vaihtoehtoja G Suite for Education tarjoaa EU:n tietosuojadirektiivin vaatimusten noudattamiseen?

Koulut voivat ottaa käyttöön tietojen käsittelyn muutoksen ja mallisopimuslausekkeet. Nämä ovat lisäkeinoja, joilla varmistetaan EU:n tietosuojadirektiivin rittävyys- ja turvallisuusvaatimusten täyttyminen. Euroopan komissio on luonut mallisopimuslausekkeet nimenomaan henkilötietojen siirtämisen sallimiseksi Euroopasta.

Jos et ole vielä ottanut tietojen käsittelyn muutosta ja mallisopimuslausekkeita käyttöön, haluamme muistuttaa G Suite ‑asiakkaitamme tästä mahdollisuudesta.

See opt-in instructions More about model contract clauses

Voiko G Suite for Education käyttää vuoden 1998 Children’s Online Privacy Protection Act ‑lain (COPPA) mukaisesti?

Kyllä. Vaadimme sopimuksissa, että G Suite käyttävät koulut hankkivat COPPA-lain vaatiman vanhempien suostumuksen. Palvelujamme voi käyttää COPPA-lain mukaisesti, kun koululla on vanhempien suostumus.

Lue COPPA-laki Read our help center article “Getting consent for G Suite”

Kuka käyttää Chromebooks for Education ‑laitteita?

Miljoonat opiskelijat käyttävät Chromebookeja oppimiseen. Tietosuoja- ja tietoturvaominaisuudet tekivät Chromebookista eniten toisen asteen oppilaitoksiin myydyn laitteen Yhdysvalloissa viimeisten kahden vuoden aikana. Järjestelmänvalvojat voivat hallita asetuksia ja antaa opiskelijoille koulun haluaman määrän käyttöoikeuksia.

Vaikka Chromebookit eivät kuulu ydinpalveluihin, varmistamme, että ne noudattavat Student Privacy Pledge ‑sitoumusta, jotta koulut voivat käyttää niitä COPPA- ja FERPA-lakien mukaisesti. Varmistamme erityisesti sen, että mitään Chromebookiin syötettyjä tietoja ei käytetä mainosten kohdistamiseen opiskelijoille. Lisätietoja on alla.


Chromebooks safety

Ovatko Chromebookit turvallisia opiskelijoille?

Kyllä. Chromebookeissa on monitasoinen suojaus, joka pitää virukset ja haittaohjelmat poissa ilman erillisiä tietoturvaohjelmistoja. Täydet 10 % käynnistysajasta käytetään sen tarkistamiseen, että laitetta ei ole peukaloitu, joten suojauksesi tarkistetaan jokaisella Chromebookin käynnistyskerralla. Ja koska laitteita voidaan hallita verkosta käsin, Chromebookien ansiosta koulun järjestelmänvalvojien on helppo määrittää käytännöt ja asetukset, kuten esimerkiksi ottaa käyttöön selaussuoja tai estää haitalliset sivustot.

More about Chromebook security More about Chromebook privacy Read the Chrome privacy whitepaper
Online testing

Ovatko Chromebookit yhteensopivia sähköisten kokeiden kanssa?

Chromebookit muodostavat turvallisen käyttöympäristön oppilaiden arvioinneille, ja kun laitteet on määritetty oikein, ne vastaavat toisen asteen koulutuksen koestandardeja. Chromebookien avulla voit estää opiskelijoita selaamasta verkkoa kokeen aikana ja poistaa käytöstä ulkoisen tallennustilan, kuvakaappaukset ja tulostuksen. PARCC (katso TestNav) ja Smarter Balanced Assessment ‑ryhmä ovat vahvistaneet, että Chromebookit täyttävät opiskelijoiden verkkotyökalujen laitteistoa ja käyttöjärjestelmää koskevat vaatimukset.

Chromebookien määritys kokeita varten
Chrome Sync

Miten opiskelijoiden tietoja suojataan ja käytetään Chromebooks for Education ‑laitteissa?

Chromen synkronoinnin ansiosta Google-tilin haltijat voivat kirjautua mihin tahansa Chromebookiin tai Chrome-selaimeen ja löytää kaikki käyttämänsä sovellukset, laajennukset, kirjanmerkit ja usein vierailemansa verkkosivut. Opiskelijat voivat aloittaa työskentelyn heti. Tämä on yksi syy sille, miksi Chromebookeista on tullut niin suosittuja luokkahuoneissa, erityisesti kouluissa, joilla ei ole varaa omaan laitteeseen jokaiselle opiskelijalle. Chromebookien ja Chromen synkronoinnin ansiosta opiskelijat saavat räätälöidyn käyttökokemuksen millä tahansa laitteella, jonka he jakavat muiden kanssa.

G Suite ‑tileillä olevia Chromen synkronoinnin henkilökohtaisia tunnistetietoja käytetään vain Chromen ominaisuuksien käynnistämiseen kyseiselle henkilölle, esimerkiksi niin, että opiskelijat voivat käyttää omia selailutietojaan ja asetuksiaan turvallisesti eri laitteilla. Lisäksi järjestelmämme keräävät miljoonilta Chromen synkronoinnin käyttäjiltä koostettavia tietoja, ja kun niistä on poistettu kaikki yksittäisten käyttäjien tiedot, käytämme niitä tarjoamiemme palvelujen kokonaisvaltaiseen parantamiseen. Jos tiedoista esimerkiksi ilmenee, että miljoonat käyttäjät käyvät verkkosivulla, joka ei toimi, sivusto siirretään alemmaksi hakutuloksissa. Tämä tieto ei liity keneenkään yksittäiseen henkilöön, eikä sitä käytetä opiskelijoiden toiminnan analysointiin. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa Chromen synkronoinnin käytöstä ja käyttäjät voivat valita synkronoitavat tiedot. G Suite käyttäjien Chromen synkronointitietoja ei käytetä mainosten kohdistamiseen yksittäisille opiskelijoille.

Learn more about Chrome Sync Learn how to manage Chrome devices See how to encrypt your synced data

Lisäpalvelut

Koulut voivat määrittää, voivatko opiskelijat tai opettajat käyttää muita Googlen kuluttajapalveluja G Suite ‑tileillään. Olemme sitoutuneet varmistamaan, että toisen asteen opiskelijoiden henkilötietoja ei käytetä mainosten kohdistamiseen näissä palveluissa, ja joissakin tapauksissa emme näytä lainkaan mainoksia.

Suurimpaan osaan lisäpalveluja sovelletaan Googlen käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöä, ja joissakin palveluissa saattaa olla palvelukohtaisia ehtoja.

Annamme koulun johdon päättää, otetaanko nämä palvelut käyttöön tietyille opettaja- ja opiskelijaryhmille. Jokainen organisaatio ja yhteisö on erilainen, joten annamme kouluille mahdollisuuden määrittää työkalut niin, että ne vastaavat opiskelijoiden ja opettajien yksilöllisiä tarpeita.

Learn more about G Suite core and additional services Learn more about additional services that can be used with G Suite accounts, and see any service-specific terms that apply to them Read the Google Terms of Service Read the Google Privacy Policy that governs many additional services

Miten perheet voivat suojata lasten verkon käytön?

Tämän kouluille tarjoamistamme palveluista kertovan sivun lisäksi tarjolla on ohjeita lasten verkon käytön suojaamiseen koulun ulkopuolella. Olemme luoneet Googlen Turvallisuuskeskuksen yhteistyössä monien kumppanien kanssa.

Tutustu Googlen Turvallisuuskeskukseen perheille