Esteettömyyttä jokaiselle oppilaalle

Kun kaikki oppilaat voivat osallistua kokonaisvaltaisesti oppimiskokemukseen kukin omalla tavallaan, kaikki hyötyvät. Tästä syystä Google for Education ‑tuotteiden suunnittelussa huomioidaan esteettömyys – jotta jokainen oppilas voisi oppia, inspiroitua ja päästä parhaimpaansa.

A student, about 10-13 years old, listens to a lesson on his headphones, focuses intently on a Chromebook.

Osallistumismahdollisuuksia kaikille tarpeista ja oppimistyylistä riippumatta

Vaikka oppilaat ovat kaikki samassa luokassa, he oppivat eri tavoin. Tavoitteenamme on tukea kaikkia oppilaita, joten suunnittelemme teknologiaa, jonka avulla opettajien on entistä helpompi vastata kunkin oppilaan tarpeisiin, myös heidän, joilla on näkö- tai kuulovamma, fyysisiä vammoja tai erilainen tapa käsitellä uutta tietoa.

Me Googlella uskomme, että esteetön suunnittelu ei ole sen kummempaa kuin vain hyvää suunnittelua. Google for Education ‑tuotteiden suunnittelussa huomioidaan esteettömyys, jotta jokainen oppilas voisi oppia, inspiroitua ja päästä parhaimpaansa.

Työkaluja kaikille oppilaille

Elinikäisen oppimisen strategioita kehittämässä

Kun oppilailla on tarvitsemansa työkalut ja he osaavat käyttää niitä, heidän itsevarmuutensa kehittyy ja he pystyvät kehittämään oppimisstrategioita, joista voi olla hyötyä koko elämän ajan. Visuaaliset apuvälineet, tekstitykset, G Suiten reaaliaikainen yhteistyömahdollisuus ja muut vastaavat ominaisuudet auttavat kaikkia oppilaita ylittämään oppimisen esteitä, vaikka heillä olisi pysyvä tai tilapäinen vamma, tai oppimaan parhaalla mahdollisella tavalla erityisissä olosuhteissa.

A student wearing headphones is deeply immersed in a lesson on a phone or tablet.
A student uses the keyboard on his Android tablet.
Yksilöllinen oppiminen

Kaikilla oppilailla on nyt mahdollisuus inspiroiviin kokemuksiin

Kun oppilaille tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja käyttää teknologiaa ja tehdä tehtäviään, jokainen oppilas voi löytää itselleen sopivia oppimispolkuja. Esimerkiksi Chromebookin ChromeVox ja Teksti puhuttuna ‑toiminto auttavat oppilaita, jotka tarvitsevat visuaalista tai auditiivista tukea, mutta tarjoavat samalla kaikille oppilaille erilaisia tapoja päästä tiedon äärelle. Kun oppilaan omat asetukset on kerran määritetty Chromebookiin, niitä käytetään aina, kun hän kirjautuu jollekin laitteelle. Tämä säästää aikaa ja antaa oppilaiden keskittyä oppimiseen.

Osallistavat kokemukset

Osallistumisen ja onnistumisen kokemuksia jokaiselle oppilaalle

Jokainen oppilas tuo luokkaan omat vahvuutensa, näkemyksensä ja tarpeensa. Google for Education ‑tuotteet auttavat kaikkia oppilaita oppimaan luokkatovereidensa rinnalla, tarvittiinpa sitten suurempaa tekstiä, puhekirjoitusta tai pistekirjoituksen tukea. Chrome-laajennukset luovat vieläkin enemmän mahdollisuuksia oppimiskokemuksiin, jotka ovat sekä yksilöllisiä että osallistavia.

A female student rests her hand contemplatively on her chin as she absorbs a lesson.

"Jos se sopii erityislapsille, se sopii kaikille. Toimivat strategiat ovat juuri sellaisia – toimivia."

Suley Castillo, Instructional Coach, Dallasin itsenäinen koulupiiri

Lue lisää Googlen esteettömyysominaisuuksista ja ‑työkaluista

Lataa ja jaa G Suiten ja Chromebookien sisäänrakennettuja esteettömyysasetuksia ja ‑ominaisuuksia sekä saatavilla olevia Chrome-laajennuksia käsittelevä pikaopas.

Lataa pikaopas

Katso, miten Google voi auttaa

Ota yhteyttä asiantuntijaan, joka auttaa sinua valitsemaan oppilaidesi tarpeisiin sopivat tuotteet ja ominaisuudet.

Tutustu esteettömyysominaisuuksiin ja ‑työkaluihin

Lataa ja jaa G Suiten ja Chromebookien esteettömyysominaisuuksia käsittelevä pikaopas.

Kiitos tilauksesta!

Kerro meille enemmän kiinnostuksen kohteistasi.